Група „Млад турист-еколог” в град Балчик

XII национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“
16/06/2018
Похвално слово за училище „Цар Симеон І”
24/07/2018

Група „Млад турист-еколог” в град Балчик

Поредното запомнящо се мероприятие, организирано от група „Млад  турист-еколог” по проект „Твоят час“ с ръководител  Светлана Димитрова, бе на 16.06.2018г.

– Ботаническата градина и Двореца на кралица Мария.

            Учениците с интерес  разгледаха Двореца със запазената и до днес резиденция с живописни кътчета, многобройни тесни и живописни стълбички, красиви арки. Под тунел от ухаещи рози и екзотични цветя, неустоимо привличащи погледа, се разхождат хора, сякаш омагьосани от феерията на тази чудна градина. Видяха мраморния трон, на който кралицата е седяла и се е наслаждавала на прекрасната морска шир, заслушана в шепота на вълните, разбиващите се в нозете й, в гневния рев на бурното море.

            Една от най-големите атракции на Ботаническата градина е колекцията от кактуси, растящи на открито от април да октомври. Част от растителното разнообразие включва екзотични растения: бонбонено дърво, моливно дърво, метасеквоята, която е известна още със сензационното си откриване. Учените смятали, че дървото е изчезнало от планетата Земя, поради което го описали по изкопаеми остатъци, а пет години по-късно, по време на експедиция в Китай, е намерено живо.