Баба Марта бързала, на децата вързала…мартенички бели и червени!

Spelling Bee победителите в училищния кръг
26/02/2019
VI Регионално състезание по информационни технологии „България – древна и млада“
01/03/2019

Баба Марта бързала, на децата вързала…мартенички бели и червени!

Всеки помни краткото стихче и любима детска песничка и с нетърпение очаква този уникален български празник, съпроводен с много усмивки и пожелание за здраве и късмет.
Родителите на децата от подготвителната група с вълнение се върнаха назад в детството си и заедно с тях на 15 февруари участваха по покана на г-жа Милкова в работилница „Добротворство“ за изработка на мартеници – амулет за здраве и дълголетие. Деца и възрастни се забавляваха и се наслаждаваха на факта, че правят нещо толкова красиво заедно. Така по един лесен, интерес и ненатрапчив начин, малчуганите научиха за тази обичана народна традиция и обичай да се усукват бели и червени конци. Разбраха, че докато се прави мартеница се мисли с добро за човека, на когото тя ще бъде подарена. Изработването на мартениците бе част от благотворителна „Мартеничкова кампания 2019 на Карин дом“ за продължаване на терапевтичната работа на „Центъра за семейно-медиирана интервенция“ на Карин дом – Варна.
Благодарим на децата от подготвителна група и техните родители за съпричастността, за творческото вдъхновение, любовта и магията, която вложиха.