Открит урок по компютърно моделиране
18/12/2019
Учебен проект „Varna – my hometown“
21/01/2020

Посещение на филма „ Ханът и империята“

Изкуството е най-близкият път до сърцето и най-въздействащият начин да уловиш духа на отминали епохи, да се докоснеш до живота и мислите на предците си, да усетиш величието и падението на герои, чиито имена времето е покрило със сребърна патина.

В историческата ни памет фигурата на хан Аспарух стои на пиедестал като символ на българщината, а легендата за него през годините не спира да вдъхновява много творци да пресъздадат вдъхновяващия образ на основателя на българската държава.

На 14 януари 2020г. учениците от 5А, 6А,Б,Г,Д и 7А кл. заедно с класните си ръководители Ивелина Илиева, Ирина Стойкова, Радостина Николова, Росица Поптомова, Тодорка Йорданова и Светлана Димитрова и много родители се насладиха на удоволствието от доброто кино, като посетиха новата версия на  филма „Ханът и империята“ , създаден по трилогията  „Хан Аспарух“ – „Фанагория”, „Преселението” и „Земя завинаги“. Филмът  впечатли и развълнува зрители от всички възрасти със забележителните актьорски превъплъщения, с грандиозните за българското кино масови сцени и епични битки, с трагизма, саможертвата и лишенията на главния герой по пътя към заветната му цел. Един филм, който е урок по родолюбие и чертае онази невидима нишка, която ни свързва завинаги с корените ни.