ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ

Ръководството на ОУ "Цар Симеон I" поздравява всички ученици и техните родители с новата учебна година.

Със сладък сок се наля гроздето. Напълни се житният клас с едри зърна - като хлебчета. Кестените "взеха на мушка" минувачите.

Значи, време е! Време е за школото. Ще затупуркат детските нозе, ще екнат коридорите от смях и звънки гласове. Ще започнат уроците.

Нека влезем в клас с възторг и цялата радост на света! Нека убедим малкия човек, че да учиш, да можеш - значи имаш силата да побеждаваш.

Честита нова учебна година 2018 - 2019! Спокойна, творческа и вдъхновена!

На 04.09.2018 г. в дома наш колега – Татяна Петкова избухна пожар. Унищожен е целият апартамент, опожарено е цялото имущество.

Апелираме към Вашето благородство и съпричастност за оказване на подкрепа за пострадалото семейство.

Открита е банкова сметка № BG71CECB979010D6728001, код на банката CECBBGSF при ЦКБ АД – гр.Варна, както и кутия за дарения в брой на входа на училището.

Благодарим за проявената отзивчивост!

Във връзка с негативни публикации за действия на ученици от други училища, които са в разрез със закона и морала и с оглед недопускане на наши ученици като организатори, участници или зрители в инициативи, застрашаващи здравето и благополучието им и уронващи престижа на училището, ОУ „Цар Симеон І” изразява следната позиция:

Семейството е първият и най-значим фактор в изграждането на личността, а детето е огледално отражение на семейството, в което расте. За нас е важно партньорството с всички родители. Съвместното разрешаване на конфликтите, търсенето и намирането на верния подход, убеждението в позитивизъм, почтеност и цивилизованост в отношенията. Така постигаме адекватен ефект при казусите със сложен характер.

Насърчаваме доброто: с разговори, жив пример, добронамерени отношения. Акцентираме върху добродетелите и добротворчеството. Поощряваме самокритичност и самовглеждане, за да бъде всеки ученик открит и честен със себе си и другите. Така сме създали в училището щастлива и безопасна учебна среда, една грижовна общност, в която всеки може да изяви най-доброто у себе си.

Община Варна организира целогодишна програма „Начално обучение" по видове спорт за деца, с партньорството на спортните клубове ползващи безвъзмездно общинска спортна база. Програмите обхващат безплатно обучение по видове спорт във възрастова група от 6 до 15 г. на следните общински обекти:

Плувен басейн „Делфини" - Начално обучение по плуване - програмата е целогодишна за деца от 8-12 години, записване на място на касата на басейна.

Спортен комплекс „Локомотив" - Начално обучение по лека атлетика, хандбал, баскетбол, борба, шахмат, модерен петобой за деца и младежи на възраст между 8 и 13 години. Записването става на място при отговорника на обекта по график.

Спортен комплекс „Простор" - Начално обучение по борба, художествена гимнастика, спортна стрелба, бокс карате киокушин, ММА, джу джицу, шахмат, кик- бокс , и спортна гимнастика. Записването става на място при отговорника на обекта по график.

Многофункционалната спортна зала в Първа езикова гимназия -Начално обучение по Волейбол на възраст от 10 до 15 години. Записването става на място при отговорника на обекта по график.

Ледена пързалка в Общински спортно развлекателен комплекс „Младост" - Начално обучение по кънки на лед за деца от 4 до 8/11 години. Записването става на място при отговорника на обекта по график.

През месец април/май до септември се провежда и начално обучение по спортовете тенис на корт, конна езда, академично гребане, хокей на трева и плуване в ПК „Приморски" по утвърдени графици за деца на възраст 6-12 години.