Открит иновативен STEM урок по математика в 7а на тема: „Успоредници – обобщение“
31/05/2019
Поклон пред делото на народните будители!
07/11/2019

Национална програма „Иновации в действие“

От 12 до 14 октомври 2019г. екип от 8 учители и 6 ученици от VI клас, заедно с директора на ОУ „Цар Симеон I“ г-жа Велянова, посетиха Средно училище „Свети Софроний Врачански“ в гр.Пловдив по сключен между двете училища Договор за сътрудничество и обмяна на иновации от Национална програма „Иновации в действие“. Реализирането на мобилността дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики и добро начало за успешно сътрудничество и приятелство. В организираните работни срещи участниците от двете училища споделиха „С какво промениха нас, учениците и училището ни иновативните практики“.
Г-жа Минка Кирова и децата от 3б клас посрещнаха в класната стая по стар български обичай гостуващата от Варна група с питка и чубрица. Всички присъстващи бяха въвлечени и станаха преки участници в урок-игра по гражданско образование на тема „Раздай доброта“. Звучаха думи, които стоплят човешкото сърце и ни правят по-добри човешки същества – уважение, състрадание, закрила, учтивост, отзивчивост, грижа, прошка, зачитане. Кристалната топка на добротата премина от ръка в ръка с пожелание да я предадем и в нашето училище. Емблемата с усмихнатото слънчево личице и посланието „Предай нататък добротата“ ще напомня за чудесните и ползотворни дни, прекарани заедно с децата и учителите от СУ „Свети Софроний Врачански“.
Красотата на есенния Пловдив – европейска столица на културата за 2019 година и неговите забележителности остави незабрави спомени от посещението. С нетърпение очакваме срещата с пловдивските ни приятели в нашето училище на 31 октомври, в празничния Ден на Черно море.