Открит иновативен СТЕМ урок по математика в 5Б клас на тема: „Основни геометрични фигури – преговор“
09/06/2020
Дигиталните учители – нова стъпка в професионалното развитие
14/09/2020

Занимания по интереси в тематично направление „Изкуства и култура”

И през изминалата 2019/2020 учебна година в ОУ „Цар Симеон I” – Варна беше организирана група  за занимания по интереси в тематичното направление „Изкуства и култура”. Ръководител на групата по „Изящни и приложни изкуства”  беше Тодорка Ненкова – старши учител учителка по изобразително изкуство в прогимназиален етап.

В групата бяха включени 20 ученици от 5, 6 и 7 клас. Заниманията по интереси на групата приключиха с провеждането на годишна изложба, която беше открита  на 19.06.2020г. в училището. В нея талантливите ученици на госпожа Ненкова, представиха своите великолепни живописни картини в жанровете на портрета, пейзажа и натюрморта, изработени чрез разнообразни техники – акварелна, темперна, маслена. От декоративно- приложните изкуства бяха представени стъклопис, плъст вълна и хартиена пластика.

С много труд, креативност, естетически и творчески умения учениците достойно представиха училището, като спечелиха престижни награди от национални конкурси в София, Бургас, Кърджали, Сливен, Перник, Казанлък, Шумен, Кюстендил и др.

На откриването на изложбата присъства Стоянка Велянова – Директор на ОУ „Цар Симеон I” – Варна. Тя изрази задоволството си от постигнатите резултати. Пожела им здраве и  много нови творчески успехи.