Европейска седмица на програмирането в ОУ „Цар Симеон I“
12/10/2020
Училищен вестник „Пинокио“- ноември 2020г
01/11/2020

Интегриран урок „Митологичен модел на света. Вярвания на древните хора.“

Галерия снимки

На 23 октомври 2020г. се проведе открит урок с учениците от 5б клас. Кремена Николова, учител по история и цивилизация, и Грозданка Ноева, учител по български език и литература, подготвиха и изнесоха интегриран урок на тема „Митологичен модел на света. Вярвания на древните хора.“

Децата, макар и малки и притеснени, се представиха по един достоен начин. Направиха прекрасно впечатление със своите знания, с готовността да реагират, с точните и верни отговори. Чудесно бе да се видят одухотворените личица, облъхнати от вдъхновението на познанието. Освен наученото в часовете, учениците лансираха широка обща култура и интереси . Областта , в която се представиха, е сама по себе си сложна, трудна, отдалечена по време, със затормозяващи понятия. Но нищо не уплаши нашите „войничета“. Със знания, с чудесно подредени изрази, с точна терминология и бързи реакции постигнаха висока интензивност на работа в часа, благодарение на което темата б разгърната в широта и всички аспекти бяха откроени. Урокът по вид бе урок за обобщение, а се превърна спонтанно в творческо упражнение. Любопитен извод е, че миналото и древността носят особено привлекателна сила и провокират интереса в малкия човек. А това е чудесно!

Урокът имаше магическо въздействие върху участниците и им разкри какво удоволствие и радост носи знанието.

Облечени с белите ризи, стегнати, спретнати, загрижени да се представят добре, учениците от 5б клас дадоха заявка за висока когнитивност, отзивчивост към учебния труд и хармоничен колективен живот.