Открит интерактивен онлайн урок „Слънчева система“ в 4г клас
14/12/2020
Училищен вестник „Пинокио“- януари 2021 г
02/01/2021

Открит бинарен урок „Математиката в живота“

Галерия снимки

На 18.12.2020г. се проведе открит бинарен урок по Математика и Човекът и природата с учениците от 6б клас на тема „Математиката в живота“, под ръководството на учителите по съответните предмети: г-жа Мария Кръстева и г-жа Здравка Димитрова. Урокът се проведе във виртуална класна стая и бе наблюдаван от Директора на училището – г-жа Стоянка Велянова, заместник-директорите по УД – г-жа Снежана Маркова и г-жа Светлозара Пенева, учители от начален и прогимназиален етап.

Г-жа Мария Кръстева и г-жа Здравка Димитрова представиха широкото приложение на математиката в ежедневните дейности на човека. Показаха някои от взаимните връзки между двата учебни предмета в заобикалящия ни свят.

Урокът се състоя непосредствено преди настъпващите светли Коледни празници,  затова задачите към учениците бяха свързани с подготовката за празничната елха – изчисляване на необходимия брой лампички за светещата гирлянда, правилно свързване на схемата на електрическата верига, така че елхата да грейне в светлина.  Учениците пресметнаха колко кв. км площ от повърхността на лунния диск са осветени в коледната нощ, като използваха знанията си по Човекът и природата за фазите на Луната и знанията си по Математика за намиране повърхнина на сфера. Изчислиха и с каква скорост лети шейната на Дядо Коледа, за да успее той да раздаде така желаните подаръци за 24 часа.

Всички задачи предизвикаха изключително голям интерес и забава сред учениците и гостите на урока. Предпразничното настроение се усещаше през целия учебен час.

Урокът завърши с Коледен музикален поздрав и пожелание за здраве, щастие и много сбъднати желания през Новата 2021 година.