Проект по математика в VII а, б, в клас на тема „Геометрични обекти, съдържащи еднакви триъгълници“
21/06/2021
Открит бинарен урок по български език и литература и математика по НП “Иновации в действие“
24/06/2021

Открита практика в трети клас по НП „Иновации в действие“

На 23.06.2021 г. се проведе открит урок с учениците от випуск трети клас по проект за иновации „Училище за успешни личности“ с класни ръководители Албена Стойкова, Борислава Дочева, Красимира Николова, Галя Ненова, Милена Цонева.

Събитието е част от дейностите по НП “Иновации в действие“ – Модул 1 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“, на които ОУ “Цар Симеон I“ бе домакин. Урокът бе наблюдаван от представители на партниращите училища от гр. Шумен – III ОУ „Димитър Благоев“, НУ „Княз Борис I“ и г-жа Нели Касабова – директор на ОУ „Константин Арабаджиев“, град Варна.

Темата на урока „Културното и природно наследство на моя роден край“ бе реализирана чрез разнообразни педагогически интерактивни и дигитални средства: презентиране на проучена информация от различни източници, подреждане на пъзели в образователната платформа Jigsawplanet, решаване на кръстословица в приложението Learning Apps. Чрез включените творчески и изследователски задачи екипите: „Откриватели“, „Изследователи“, „Историци“, „Природолюбители“ и „Археолози“, демонстрираха завидни познания за историческото минало, природните и културни забележителности на Варна. Виртуалната разходка из миналото, настоящето и бъдещето на града бе наситена с много положителни емоции: учениците дешифрираха код, търсиха съкровище, представиха свои постери на обекти и компютърни рисунки за визията на родния край през XXII век. Третокласниците показаха умения за взаимодействие и сътрудничество в екипната работа, проявиха креативно мислене, бързо и успешно изпълниха поставените задачи. Урокът приключи с видеоклип – поздрав към всички гости.

Директорът на училището г-жа Велянова похвали учениците за задълбочените знания и ораторски умения, за положеното старание. Третокласниците бяха приветствани и от г-жа Карева, директор на III ОУ „Димитър Благоев“– град Шумен, която изрази възхищението си от отличната подготовка на целия преподавателски и ученически екип, подготвил и осъществил това  вълнуващо преживяване.

Гостите разгледаха и подредената изложба от макети и рисунки на забележителностите, предварително изготвена от третокласниците.