Училищна олимпиада по английски език
01/12/2021
Ученици от ОУ „Цар Симеон I“ взеха участие в Световната седмица на кодирането „HOUR OF CODE“ 2021г
13/12/2021

Училищна олимпиада по английски език

„Да участвам или да не участвам!?“. Пред такава дилема са изправени учениците от трети и четвърти клас в началото на месец декември. Някои са уверени и веднага казват „Да.“ Други се колебаят и мислят един-два дни, но накрая надделява желанието да се включат в Училищната олимпиада по английски език

В деня на състезанието погледите на участниците говорят за напрежение примесено с притеснение за това, което предстои. Раздават се листите. Напрежението спада. Чува се коментар: „Не изглежда толкова трудно.“. Всеки се съсредоточава върху трите задачи. Някои свършват за много кратко време, но като цяло всички приключват преди да е изминал един учебен час.

Сега напрежението се е предало върху двамата преподаващи им учители. Свършиха много бързо. Дали допуснаха много грешки? Оказва се, че е нямало защо да се колебаят учениците. Резултатите са високи. Узнавайки ги по лицата на участниците грейват усмивки. Чуват се реплики: „Не се шегувате с мен, нали?“, „Ей, ама аз съм се справил!“. 

И как учителят да не се усмихне на тези коментари и грейнали лица! Та нали току-що е видял, че положения от него труд не е отишъл напразно. Всичките часове на преподаване и упражняване на учебния материал в часовете по английски език и в занималнята са дали положителен резултат. Та нали към това се стреми всеки учител – да вижда как учениците му успешно прилагат наученото.

Сега предстои най-хубавата част – награждаването с грамоти. Усмихнати детски лица, ръце хванали грамотата, обещания, че следващият път ще се справят по-добре. 

И две учителки – г-жа Христова и г-жа Чолакова, които се усмихват и радват на техния успех.