Училищна олимпиада по английски език
12/12/2021
Креативност и коледна благотворителност
15/12/2021

Ученици от ОУ „Цар Симеон I“ взеха участие в Световната седмица на кодирането „HOUR OF CODE“ 2021г


Ученици от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас от ОУ „Цар Симеон I“, ръководени от г-жа Ирина Стойкова и г-жа Ивелина Илиева, участваха за пореден път в Hour of Code – Световната седмица на кодирането.
Часът на кода започна като едночасово въведение в компютърните науки, предназначено да демистифицира „код“, да покаже, че всеки може да научи основите, и да разшири участието в областта на компютърните науки. Оттогава това се превърна в световно усилие за празнуване на компютърните науки, като се започне с 1-часови дейности по кодиране, но се разшири до всички видове усилия на общността. Тази масова кампания се поддържа от над 400 партньора и 200 000 преподаватели по целия свят.
Седмицата на образованието по компютърни науки се провежда ежегодно като признание за рождения ден на пионера на компютрите адмирал Грейс Мъри Хопър (9 декември 1906 г.).Часът на кода се провежда всяка година по време на седмицата на образованието по компютърни науки . През 2021 г. бе проведена от 7 до 13 декември.
Часът на кодирането е организиран от Code.org, посветен е на разширяване използването и изучаването на компютърни науки в повече училища. Безпрецедентен брой партньори са се обединили в подкрепа на Часът на кодирането — включително Microsoft, Apple, Amazon.
Всеки може да научи основите на програмирането и да се забавлява, докато го прави. Всеки ученик трябва да има възможност да изучава компютърни науки. Те помагат за възпитаване на умения в решаване на проблеми, логика и креативност. Изучаването им в по-ранна възраст дава възможност за успешна кариера в 21-ви век.