„Снежна завеса“ – изложба на втори клас
24/12/2021
„Флора и красота чрез геометричните фигури“ – проект по математика
31/01/2022

Проект „Моята България”- изложба ГЦО III клас

През първия учебен срок учениците от третите класове в ГЦО работиха по проект „Моята България”. На 24.01.2022 г. децата заедно с техните учители  – г-жа Л. Митева, г-жа С. Георгиева и г-жа Р. Петрова подредиха изложба, която ни пренесе из величествените планини, приказните гори, безкрайните златни равнини и низини и ни омагьоса за цял живот. 

С много вълнение и радост всички разказваха за красивите места в нашата родина, които са посетили, споделиха със съучениците си вълнуващи моменти и преживявания, показаха снимки с неповторими места. Децата бяха завладени от вълшебството на родната ни природа. 

Песента „За моята България”,  която научиха по време на проекта, създаде у тях чувство на гордост, радост и умиление, че живеят в прекрасна страна. 

Разделени на екипи изработиха  постери, лапбуци и рисунки. В съчинените  от тях текстове учениците с гордост показаха, че нашата родна земя е вълшебна и красива страна.

Вдъхновени от видяното и разказаното, учениците пресъздадоха в рисунки чувства, емоции и преклонение пред красотата на родината.

Всеки, участвал в този проект, ще  отнесе в сърцето си нещо хубаво и незабравимо, нещо, което отново ще го зове да се върне там, където е бил и да види нови, непознати красоти.