„Флора и красота чрез геометричните фигури“ – проект по математика
31/01/2022
„Математически познания на българите“ – единство между математика, история и технологии
13/02/2022

Открит STEAM урок в ГЦО III клас по Занимания по интереси на тема ,,Моята България“

На 09.02.2022г. г-жа Росица Петрова, г-жа Станислава Георгиева, г-жа Лиляна Митева и ученици от ГЦО III клас проведоха открит STEAM урок в час за Занимания по интереси на тема ,, Моята България“.  Урокът бе по повод приключването на работата по проект ,,Моята България“. Събитието е и част от дейностите, свързани с проекта за иновации „Училище за успешни личности“. Присъстваха г-жа Снежана Маркова – заместник – директор на училището и колеги от ГЦО. 

Вълнуващото пътешествие из красивата ни родна земя започна с кратко представяне на изготвените от учениците проекти, онагледени със снимки и картички на посетени от тях забележителности в България. С много вълнение деца от трите групи рецитираха стихотворение, посветено на любовта към прекрасната ни родина. В кратка беседа учениците с гордост и умиление споделиха какво е за тях България.

В подготвената презентация децата трябваше да познаят географски обекти по тяхното описание. Докато играеха третокласниците показаха много знания и успешно отговориха на всички въпроси. Успоредно с презентацията бяха използвани дигитални ресурси, които  създадоха забавна учебна среда. Учениците показаха наблюдателност като правилно посочиха наименования на природни и културни забележителности. Приложените интерактивни методи мотивираха децата и те с голямо желание се включиха в подготвените с инструменти на образователния сайт WordWall игри и работни листи, в които бяха интегрирани елементи от предметите човекът и обществото и български език и литература. 

Учениците  бяха разделени на три екипа, символизиращи цветовете на националния ни флаг-бял (еделвайс), зелен (детелина), червен (роза).  Всеки отбор показа умения за колективно изпълнение на  поставените задачи (подреждане на пъзели, подбор и презентиране на информация за забележителност, ориентиране по географска карта). По време на урока учениците приложиха въображение, критично мислене и творческа дейност.

 В края на часа с голямо желание децата отправиха специален музикален поздрав към гостите с песента „За моята България”. 

Часът протече много организирано и увлекателно. Включените нагледни дейности стимулираха учениците към активно участие в урока и прилагане на знания.

Урокът завърши с обръщение на заместник-директора на училището г-жа Снежана Маркова, която поздрави учениците за показаните знания, активното участие и креативно мислене.