Национален кръг на състезанието но информационни технологии IT Знайко 2022г
13/06/2022
Проект на група за занимания по интереси: „Математиката наука и приложение“
18/06/2022

Деца от ОУ „Цар Симеон I“ с престижни награди от състезанието „ИТ Свят“

Три са децата от ОУ „Цар Симеон I“ отличени с престижни награди от четвъртото издание Турнир по информационни технологии и информатика „ИТ Свят“. Форумът се организира от Шуменския университет, колеж Добрич, в партньорството на ОУ „Хан Аспарух“. В него бяха представени над 167 (сто шестдесет и седем) проекта, разделени в 11 (единадесет) категории. Участници са ученици от 1. до 12. клас, представящи училища от цяла България.

Една от идеите на състезанието е участниците да бъдат оценени от видни специалисти, доказали се в своята област. По този начин участниците получават адекватни препоръки и съвети как да работят и израстват професионално. Журито отличи най-успешните  участници в турнира.

В категория „Детско програмиране“ са отличени трима ученици: Виктор Василев 6 клас – 1-во място, Филип Стаматов – 6 клас – 2-ро място и Александра Георгиева 5 клас – 3-то място. Техен ръководител е г-жа Ирина Стойкова – старши учител по математика и информационни технологии.

В националното състезание по информационни технологии „ИТ Свят“ се включиха участници от Габрово, София, Силистра, Търговище, Девня, Козлодуй, Мездра, Благоевград и много други градове. Идеята, залегнала при учредяването на състезанието е да се създаде форум, в който ученици да демонстрират своите постижения в областта на информатиката и информационните технологии. Те да намерят поле за изява и получат насоки за развитие.